Stranice

Došao je trenutak, Novak će uraditi ono što niko prije njega nije

Novak Đoković se zacementirao na vrhu ATP liste.

Američki sajt: Došao je trenutak, Novak će uraditi ono što niko prije njega nije



A kako stvari stoje tu će ostati još neko vrijeme, ako i poslije toga neko uspije da ga skine sa vrha. 

Novinari Bličer riporta bavili su se Novakom, odnosno njegovim šansama da ove godine ode korak dalje i postane najbolji u istoriji Open ere, da osvoji sva četiri grend slema u nizu. Da bi došao do pravog slema, Novak Đoković će morati još tri puta da diže pehar sa isto toliko turnira. 

Australijan Open je osvojio, slijedi Rolan Garos, te Vimbldon i US Open. 
Osim Australije, Nole je trijumfovao 2011. i na Vimbldonu, kao i na US Openu. Tada mu je nedostajao samo Rolan Garos, a upravo taj turnir novinari iz Bličer riporta i vide kao najveću prepreku za konačni cilj i ulazak u istoriju kao prvi teniser još od Rod Lejvera kome je polazilo za rukom da osvoji sva četiri turnira. 

Federer je bio na korak od toga, ali je na zalasku karijere, za Nadala je pitanje koliko može poslije duge pauze (iako je osvojio Masters u Indijan Velsu). Nole je Mareja već mnogo puta pobjeđivao na velikim takmičenjima, pa je zbog toga jedino pitanje koliko će Novak biti spreman za Otvoreno prvenstvo Francuske. 

Na istom sajtu je obavljena i jedna anketa, gdje je najviše čitalaca 37,09 odsto glasalo da će Novak ove godine osvojiti sva četiri grend slema. Nadamo se da je sve ovo jedna dobra prognoza, a da su oni koji su glasali realno sagledali stvari u današnjem tenisu.

Izvor : cafe.ba